Kommentti Inkoosta

Kunnallisvaalit tuovat politiikoissa yllättävän huonoa käytöstä esille, tarkoitus on kuitenkin yhteisesti hoitaa kunnan asioita kuntalaisten hyväksi. En lähde samalle tasolle kirjoittamaan asiatonta kritiikkiä. Mutta koska kunnanhallituksen puheenjohtaja K. Jernström (21.10 KS)näyttää mitä mieltä hän on Rkp:n tavasta hoitaa asioita niin tahdon asiallisesti korjata pari asiaa. On erittäin valitettavaa, että hallituksen pj Jernström tuo esille koululaisten eri arvoisuudesta oppilasmäärissä, kun hän tietää että kyseessä on ammattilaisten tekemä päätös. Emme kai halua tehdä politiikkaa lapsien ongelmien kanssa.

Kunnan hallituksessa on 11 jäsentä, josta 5 Rkp:n jäsentä, joten olemme vähemmistö, eli emme ole voinut hyväksyä tai hylätä mitään yksin. Jos kunnanhallituksessa olisi jotain laitonta tapahtunut, niin siitä olisi pitänyt tehdä selvitys, se on puheenjohtajan vastuulla, eikä lehtien palstoilla kirjoittaa ja toreilla puhua laittomuuksista, joissa ei ole perää.

Rkp on pyrkinyt saamaan yhteistyötä koko ajan paremmaksi ja siksi olemmekin ehdottaneet kuntalaisten valitsemaa puoluetta ja mielipidettä paremmin kunnioittavaa pisteytysjärjestelmää vaalien jälkeistä toimintaa organisoitaessa. Tähän eivät ole valtuusto ryhmien puolueet vastanneet myöntävästi. Toivon että 28.10 jälkeen uudet valtuutetut voivat sopia asioista paremmin, turha riitaisuus ei ole kunnan eikä kuntalaisten etu.

Marie Bergman-Auvinen, Rkp Inkoo

Takaisin